Corporelle

Permanent ontharen (IPL)

Ontharen 1Wie kent het niet? Harsen, scheren en epileren is voor veel vrouwen en mannen het hele jaar door een terugkerend, tijdrovend en vaak lastig ritueel. Maar waarom al deze moeite nog, als je ook pijnloos, veilig en snel je haren permanent kunt verwijderen?

Stel je nu eens voor, nooit meer epileren of pijnlijk harsen. Weg met alle overbeharing, epileerapparaten en pincetten en toch altijd glad en zonder ontsierende haargroei. Permanent ontharen is mogelijk bij Corporelle met de professionele methode van MedCos® IPL.

De behandeling

Pijnloos, veilig en definitief ontharen. Met het innovatieve MedCos® IPL apparaat is het mogelijk om ongewenste haargroei effectief aan te pakken. IPL betekent ‘Intense Pulsed Light’ en staat voor hoogenergetisch gepulseerd licht dat op de huid wordt gericht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de technisch hoogwaardige MedCos® IPL lichtflitsmethode. Met deze methode wordt in de haarfollikel lichtenergie omgezet in warmte-energie, waardoor de haarwortel definitief, pijnloos en veilig wordt vernietigd. Dit zowel bij vrouwen als bij mannen. Flitsend mooi, het hele jaar door! De IPL lichtflitsmethode is naast het ontharen ook bij uitstek geschikt voor behandeling van couperose, acne, spidernaevi en huidverjonging.

Permanent ontharen 2

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De MedCos® IPL wordt geplaatst op het huidoppervlak en met opeenvolgende flitsen wordt het gewenste huidgebied behandeld. Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode variërend van 6 tot 12 weken. Vanwege de haargroeicyclus zijn er meerdere behandelingen nodig om de haarfollikels definitief uit te schakelen. Een kuur van gemiddeld 8 behandelingen is nodig voor een goed eindresultaat. Bij veel door MedCos® IPL behandelde cliënten wordt met 4-6 behandelingen al een haarreductie van 70-80% behaald.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden de behandeling als het gaat om overmatige haargroei (hirsutisme) in het gezicht bij vrouwen.

Ontharingsinstituut Corporelle vindt u aan de Swarttouwhaven 2 te Barendrecht, in de wijk Carnisselande. Dit is nabij Heerjansdam, de Hoeksche Waard, Poortugaal, Rhoon, Ridderkerk en Rotterdam.