Corporelle

Elektrisch ontharen

Voor overmatige haargroei kunt u behandeld worden door middel van elektrisch ontharen (ook wel: elektrisch epilatie). Kenmerk van deze permanente ontharingsmethode is dat elk haartje afzonderlijk wordt aangepakt.

De behandeling

Het principe van elektrisch ontharen is dat een dun, steriel wegwerpnaaldje langs de haarschacht in de huid wordt geschoven, waarna een stroomstootje dat vrijkomt de haarfollikel (dat is het haarzakje waarin de haar groeit) en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed het haar bereiken en vindt er geen haargroei meer plaats. De haar laat los en kan worden verwijderd. Alleen als hij zich op dat moment in de groeifase bevindt, is de haar daarmee definitief uitgeschakeld.

Elektrisch ontharenHoeveel behandelingen zijn er nodig?

Doordat alleen haren tijdens de groeifase kunnen worden verwijderd, en doordat per sessie maar een beperkt aantal haren kan worden verwijderd, moet de behandeling diverse malen herhaald worden. Bij wekelijkse sessies van maximaal een half uur moet u daarom rekenen op een totale behandelduur van enkele maanden tot zelfs meer dan een jaar. Uiteindelijk is het behandelde gebied vrijwel haarvrij. Na verloop van tijd kunnen weer wat haren door komen, haren die zich eerder in de rustfase bevonden.

Mogelijk voor alle haar- en huidskleuren

Het voordeel van elektrisch ontharen, ten opzichte van andere permanente ontharingsmethoden als laser en IPL, is dat deze techniek geschikt is voor alle haar- en huidskleuren. Ook blonde en grijze haren kunnen hiermee worden behandeld.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden de behandeling als het gaat om overmatige haargroei (hirsutisme) in het gezicht bij vrouwen.

Ontharingsinstituut Corporelle vindt u aan de Swarttouwhaven 2 te Barendrecht, in de wijk Carnisselande. Dit is nabij Heerjansdam, de Hoeksche Waard, Poortugaal, Rhoon, Ridderkerk en Rotterdam.