Corporelle

Couperose

Couperose

Wat is couperose?

Couperose is een begrip voor de toename van kleine, duidelijk zichtbare bloedvaatjes in de huid (teleangiëctasieën). De bloedvaatjes kunnen gekronkeld of streepvormig zijn. Soms zien ze eruit als een spinnetje (spider). Ze komen het meeste voor in het gezicht en vooral op de wangen. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf.

Hoe ontstaat couperose?

Hoe couperose precies ontstaat is niet bekend. In de meeste gevallen verschijnen de bloedvaatjes spontaan, zonder aanwijsbare reden/oorzaak. Veelal is er in het geheel sprake van zwak bindweefsel, erfelijkheid etc. Bij het eten van scherp voedsel, het drinken van alcohol of sterke koffie en thee wordt de huid vuurrood. In sommige gevallen ontstaan kleine, ontstoken plekjes. Dit heet dan rosacea, een ontstekingsreactie van de huid.

Hoe wordt het behandeld?

Bij Corporelle wordt couperose behandeld met IPL en/of thermocoagulatie van T-Away. Bij thermocoagulatie wordt een dunne naald in de bloedvaten geprikt. Vervolgens wordt er een hittesignaal gestuurd die zorgt dat de couperose onmiddellijk verdwijnt. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar heel goed te doen. Met deze behandelmethode kunnen wij ook bloedblaasjes verwijderen.

Het is ook mogelijk om couperose te behandelen met de Beauty Angel ELT Collageenlamp. Dit is een innovatieve lichttechnologie, welke onder andere zorgt voor een betere doorbloeding van de huid. Lees hier meer over de Beauty Angel ELT Collageenlamp.

Thuisverzorging

Bij de behandeling door middel van de T-Away is het van belang dat u het behandelgebied thuis op de juiste wijze verzorgt om een snel en goed herstel te verkrijgen. De korstvorming duurt in de regel 10-14 dagen. In enkele gevallen kan het nodig zijn om, na afloop van de behandeling en ook thuis, het behandelgebied tegen irritatie van buitenaf te beschermen met een pleister of gaasje.

U dient met betrekking tot de verzorging van het behandelgebied rekening te houden met het volgende:

  • U mag de huid 48 uur niet stimuleren door zon, warm wassen, sauna en alle andere zaken die de doorbloeding stimuleren.
  • Geparfumeerde producten dient u te vermijden.
  • Het behandelgebied moet u beschermen met een sunblock (beschermingsfactor 30).
  • De korstvorming mag u op geen enkele manier verwijderen.
  • Na 48 uur mag u de huid, indien nodig, camoufleren.

Schoonheidssalon Corporelle vindt u aan de Swarttouwhaven 2 te Barendrecht, in de wijk Carnisselande. Dit is nabij Heerjansdam, de Hoeksche Waard, Poortugaal, Rhoon, Ridderkerk en Rotterdam.