Corporelle

Harsen

Harsen is het verwijderen van overtollige lichaams- en gezichtsharen door middel van een kleverige substantie. Overigens wordt met harsen en waxen hetzelfde bedoeld. Behalve met echte bijenhars, kun je bijvoorbeeld ook ontharen met een hars die gemaakt is van suiker. Over het algemeen wordt vloeibare hars gebruikt op grotere oppervlaktes die relatief minder gevoelig zijn (benen, armen, rug en borst).

HarsenHoe lang blijven geharste haren weg?

Geharste haren blijven zo’n 3-8 weken weg nadat ze zijn geharst. In de zomer groeien haren over het algemeen iets sneller dan in de winter. Dat wil overigens niet zeggen dat je pas na 3-8 weken de eerste haren zult zien. Haren groeien niet allemaal tegelijk. Op het moment dat je harst, zal een deel van de haren in rust zijn en geen enkele groeiactiviteit vertonen. Een ander deel is wel al aan het groeien, maar nog te kort en niet te zien. Wanneer je een week nadat je hebt geharst weer enige haren ziet, zijn dat dus niet de haren die je hebt geharst, maar haren die vorige week nog niet te zien waren en nu net boven het huidoppervlak uit zijn gegroeid.

Wordt de haargroei door harsen minder?

Hoewel het harsen op zich geen invloed heeft op de groei van bestaand haar, is het een uit de praktijk bekend verschijnsel dat sommige haren – als ze maar vaak en regelmatig worden uitgetrokken – het toch lijken op te geven. Een direct voordeel van harsen is bovendien dat de haren terugkomen met een relatief dunne haarpunt. Daardoor lijkt de haargroei ook optisch minder. Dit in tegenstelling tot ontharen met ontharingscrème of scheermes, waarbij de haren bot en stomp gaan groeien (de “stoppels”). Door deze teruggroei met een haarpunt in plaats van een stoppel, zal de teruggroei altijd dunner en lichter zijn dan bij het ontharen met scheermes of ontharingscrème.

Neemt de haargroei door harsen niet toe?

Slechts door medicijnen of hormonale veranderingen zal de haargroei kunnen toenemen, niet door het harsen. Overigens wordt door te scheren de haargroei ook niet meer. Dat lijkt alleen maar zo, omdat in plaats van haren met een zachte, relatief dunne haarpunt er continu (dikke stompe) haarstoppels aanwezig zullen zijn.

Ontharingsinstituut Corporelle vindt u aan de Swarttouwhaven 2 te Barendrecht, in de wijk Carnisselande. Dit is nabij Heerjansdam, de Hoeksche Waard, Poortugaal, Rhoon, Ridderkerk en Rotterdam.