Corporelle

Pigmentvlekken

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn onregelmatige bruine verkleuringen van de huid. Pigmentvlekken kunnen op elke plek van het lichaam ontstaan. Je ziet ze met name op de rug van de handen en in het gezicht.

Pigmentvlekken (2)Wat is de oorzaak van pigmentvlekken?

Pigmentvlekken ontstaan door een ophoping van pigment. Pigment is in feite een kleurstof, melanine, die wordt aangemaakt door de pigmentcellen in de opperhuid. Veel voorkomende oorzaken zijn:

 • Zonlicht
  Bij een teveel aan zonlicht kunnen de pigmentcellen in de war raken. De in de war geraakte pigmentcellen zorgen voor een ophoping van pigment.
 • Leeftijd
  Een andere oorzaak voor pigmentvlekken is leeftijd. Dat wordt ook wel ouderdomsvlekken genoemd.
 • Zwangerschap
  Onder invloed van hormoonschommelingen kunnen zwangere vrouwen te maken krijgen met overmatige pigmentvorming. Dit wordt zwangerschapsmasker genoemd.
 • Andere oorzaken
  Pigmentophopingen kunnen ook ontstaan door het gebruik van medicijnen, wondjes, huidirritatie, acne, eczeem en littekens.

De behandeling

Er zijn verschillende behandelingsmethoden om pigmentvlekken te verwijderen of minder opvallend te maken.

 • Behandeling door middel van de YAG-laser
  Voor het verwijderen van specifieke pigmentvlekken adviseren wij een behandeling met de YAG-laser. De YAG-laser werkt met laserlicht en geeft een explosie van energie in de pigmentlaag. Hierdoor valt het pigment in dusdanig kleine stukjes uiteen dat het lichaam in staat is ze zelf af te voeren. Na de behandeling ontstaat een korstje. Een paar dagen na de behandeling valt het korstje er vanzelf van af. De pigmentvlek is dan ook verdwenen. Meestal volstaat 1 behandeling.
 • Behandeling door middel van een chemische peeling
  Heeft u niet zozeer een voor u storende pigmentvlek, maar meer een niet egale huidteint? Dan adviseren wij de SkinBrite DermaPeeling. Dit is een chemische peeling voor een egalere huidteint. Deze behandeling is uitermate geschikt voor de hypergepigmenteerde huid. De werkstoffen dringen diep door in de pigmentcellen en zorgen voor een zachte, maar effectieve vermindering van ongewenste kleurverschillen in de huid. Uw huidteint wordt opmerkelijk egaler.
 • Behandeling door middel van de kruidenpeeling
  Indien u niet met een laser en/of een chemische peeling behandeld wil worden, kunt u ook kiezen voor een kruidenpeeling van Décaar. Hierbij zullen de pigmentvlekken niet verdwijnen, maar ze kunnen door deze behandeling wel iets lichter van kleur worden.

Resultaat

Pigmentvlekken

Schoonheidssalon Corporelle vindt u aan de Swarttouwhaven 2 te Barendrecht, in de wijk Carnisselande. Dit is nabij Heerjansdam, de Hoeksche Waard, Poortugaal, Rhoon, Ridderkerk en Rotterdam.