instituut voor ontharen en huidverzorging

Corporelle


Dermapen

De Dermapen is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van MicroNeedling. Door de kleine handzame Dermapen kunnen de behandelingen nog nauwkeuriger worden uitgevoerd zonder de opperhuid te beschadigen. De klanten ervaren hierdoor een kortere hersteltijd en minder pijn.

 

 

Hoe werkt de Dermapen?

Dermapen maakt gebruik van kleine naaldjes welke vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Dit zorgt ervoor dat de huid zich onmiddellijk op een natuurlijke manier gaat herstellen. Daarnaast wordt de aanmaak van collageen versneld. Door de automatische verticaal vibrerende naaldjes en de tijdens de behandeling instelbare lengte van de naaldjes, verhoogt de Dermapen de effectiviteit van de behandeling en verbetert de opname van producten.

Een behandeling met de Dermapen kan net zo effectief zijn als andere behandelingen zoals bijvoorbeeld een chemische peeling of een laserbehandeling.


Dermapen behandelmogelijkheden:
 • Huidverstrakking en -verjonging
  o Verhoogt de opname van vocht en voedingsstoffen
  o Stimuleert de aanmaak van collageen
  o De huid wordt steviger en gladder
   
 • Acnélittekens en wondgenezing
  o Breekt bestaand littekenweefsel af en versneld het genezingsproces van de wond
  o Vult het littekenweefsel op
   
 • Hyperpigmentatie / Verbetert striae
  o Verbetert pigmentproblemen
  o Breekt overmatig pigment af
  o De huid gaat er stralender uitzien

 

Hoe ervaart u de behandeling?

De behandeling voelt aan als kleine prikjes in de huid, welke minder pijnlijk zijn dan een rolbehandeling en goed te verdragen is zonder verdoving. Wordt de behandeling op gevoelige plekken uitgevoerd, dan kan er indien gewenst gebruik worden gemaakt van Emla- Crème. Deze crème wordt een uur voor de behandeling aangebracht en geeft een verdovende werking. Emla-Crème is enkel te verkrijgen op recept bij de huisarts.


Hoe ziet de huid er na de Dermapen behandeling uit?

Afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak en de lengte van de naalden zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Bij sommige huidtypes zal dit snel verdwijnen, bij andere kan de roodheid enkele dagen aanblijven. Bij een diepere behandeling kan de huid licht gaan schilferen. Dit is een positief effect omdat de dode huidcellen "afschilferen" en nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Wij adviseren om de huid goed te beschermen met een SPF 30 en in de opvolgende dagen een serum aan te brengen op de behandelde huid.


Wanneer kan ik resultaat verwachten van de Dermapen behandeling?

Het proces dat in de huid op gang wordt gebracht heeft de tijd nodig om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2-4 weken zal er verbetering zichtbaar zijn, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar worden. Om het meest optimale resultaat te bereiken is thuisgebruik van de dermaroller aan te bevelen.


Voordelen van de Dermapen t.o.v. de Dermaroller:
 • Minder pijnlijk
 • Prettiger om te ondergaan
 • Net zo effectief en veel nauwkeuriger door een kleiner oppervlak
 • Hetzelfde effect met kleinere verwondingen (de hoek van de naaldjes in de huid is bij een Dermaroller groter, waardoor de Dermapen prettiger aanvoelt en kleine openingen in de huid maakt).
 • Een volledig gezicht kan nu in verschillende standen/dieptes behandeld worden in een behandeling. Het opzetstuk (11 naaldjes) wordt per klant vernieuwd en is instelbaar.
 • Ideaal voor deelbehandelingen zoals ogen of lippen.

 

Hoe vaak moet ik de Dermapen behandeling herhalen?
 • Fijne lijntjes & rimpels: gemiddeld 4-6 behandelingen elke 2 weken
 • Specifieke lijnen op de bovenlip: gemiddeld 3 behandelingen elke 4 weken
 • Vergrote poriën: gemiddeld 4-6 behandelingen elke 2 weken
 • Striae: gemiddeld 6 behandelingen elke 6 weken
 • Littekens: gemiddeld 3 behandelingen elke 6 weken (acné, operatieve, brandwonden)
 • Dermapen Facial: elke 4-6 weken, als onderhoud behandeling
   

Schoonheidssalon Corporelle vindt u aan de Swarttouwhaven 2 te Barendrecht, in de wijk Carnisselande.