instituut voor ontharen en huidverzorging

Corporelle


Pigmentvlekken te Rhoon

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken ontstaan door een ophoping van pigment. Pigment is in feite een kleurstof, melanine, die wordt aangemaakt door de pigmentcellen in de opperhuid. Bij een teveel aan zonlicht kunnen de pigmentcellen in de war raken. De in de war geraakte pigmentcellen zorgen voor een ophoping van pigment. Een andere oorzaak voor pigmentvlekken is leeftijd. Dan worden het ouderdomsvlekken genoemd. Een moedervlek of sproetjes zijn bijvoorbeeld ook voorbeelden van een opeenhoping van pigment. Ook jonge mensen kunnen te maken krijgen met pigmentvlekken. Pigmentophopingen kunnen ook ontstaan door wondjes, huidirritatie, acne, eczeem en littekens.

 
Behandeling door middel van Neoderma

Er zijn een aantal factoren die overpigmentatie kunnen veroorzaken, waaronder leeftijd, zwangerschap, hormonale

schommelingen en het gebruik van medicijnen. Hiervoor heeft Neoderma een speciale behandeling ontwikkeld die de productie van pigment normaliseert en tevens een blekende werking heeft op bestaande pigmentvlekken. De Neoderma Neo-White behandeling is gebaseerd op actieve ingrediënten van hoge kwaliteit, o.a. Berendruif, Moerbei, Algen, Vitamine C en plantenextracten. De Neoderma Whitening kruidencocktail bestaat uit Heemst, Zoethout en Waterkers.


Om een optimaal en snel resultaat te bereiken adviseren wij deze behandeling te combineren met de Neoderma Bio-Peeling, met daarnaast aangepaste Neoderma reinigingsproducten, Blue Blood Gel en/of Oxygen Serum en consequent gebruik van de Neoderma Whitening verzorgingslijn.

 

Behandeling door middel van de YAG-laser

De YAG-laser werkt met laserlicht en geeft een explosie van energie in de pigment laag. Hierdoor valt het pigment in dusdanig kleine stukjes uiteen dat het lichaam in staat is ze zelf af te voeren.

 

Behandeling door middel van Medcos IPL

Huidverjonging door middel van de Medcos IPL-behandeling zal u weer een frissere uitstraling geven. Het veilige zichtbare licht, dat uit een flitslamp komt, zorgt ervoor dat pigmentvlekjes verminderen of verdwijnen, zodat uw huid er weer egaler uit zal zien.

 

Het zichtbare licht uit de flitslamp wordt via een glasprisma naar de te behandelen plek geleid. Het licht wordt zorgvuldig gefilterd alvorens het de huid bereikt. Dit waarborgt dat alleen licht met werkzame golflengtes in de huid kan doordringen. De melanine (pigment) zet de lichtenergie om in hitte. Deze hitte wordt gebruikt om de delen van de cellen te vernietigen waarin de melanine wordt opgeslagen. Het zichtbare licht dat vrijkomt wordt zorgvuldig gecontroleerd om de correcte impulslengte en de juiste hoeveelheid energie uit te zenden, die het doel vernietigen zonder omringende weefsels te beschadigen. Afhankelijk van de conditie van de huid zijn één tot drie behandelingen nodig om een tevredenstellend resultaat te krijgen.

 

U zult merken dat de huid een aantal dagen na de behandeling wat vuil lijkt (“dirty look”). Daarna zal uw huid er frisser en egaler uitzien.

 

 

Schoonheidssalon Corporelle vindt u aan de Swarttouwhaven 2 te Barendrecht, in de wijk Carnisselande. Deze wijk is gelegen naast de wijk Rhoon.