instituut voor ontharen en huidverzorging

Corporelle


Schimmelnagels / kalknagels (FOX laser) te Ridderkerk

Eindelijk een effectieve behandeling tegen schimmelnagels (kalknagels): in 2 tot 3 behandelingen gezonde nagels met behulp van de FOX Laser.
 

Wat zijn schimmelnagels (kalknagels)?

Schimmelnagels zijn teen- of vingernagels die met een schimmel (onycchomycose) zijn geïnfecteerd. Dit worden ook wel kalknagels of mycosenagels genoemd. Vooral wanneer nagels zijn beschadigd (zoals door sport of knellende schoenen) of bij een verminderde weerstand, is een infectie mogelijk. De infectie uit zich in een kleur- en structuurverandering van de nagel. Tevens ziet de nagel er verdikt en brokkelig uit.
 

De schimmel groeit tot in het nagelbed en is daardoor bijzonder hardnekkig. Antischimmelcrèmes dringen vaak moeilijk tot het nagelbed door. Medicijnen en behandeling bij een arts zijn kostbaar, vooral omdat medicijnen en crèmes langdurig gebruikt moeten worden. Zolang de nagels namelijk geïnfecteerd zijn, blijven deze gevoelig voor een herbesmetting. 


Doorbraak in behandeling 

Nog niet eerder was het genezen van schimmelnagels zo eenvoudig: één pijnloze behandeling van ongeveer een half uur en enkele leefregels. Dat is alles. Schimmelnagels kunnen behandeld worden met de FOX laser. Wetenschappers ontdekten dat laserlicht van een bepaalde golflengte en intensiteit de nagelschimmel doodt. Laser is gebundeld licht en licht is energie. De schimmel in het nagelbed absorbeert het licht en er ontstaat warmte. Deze verwarming doodt direct de schimmel zonder het omliggende weefsel te beschadigen. 

Deze lasertherapie is absoluut veilig, effectief, zo goed als pijnloos en is dus zeer goed te verdragen. De nagel wordt direct gestimuleerd weer “gezond” te gaan groeien. Over het algemeen zijn er 2 tot 3 behandelingen nodig. Dat betekent dat al na 8 weken de eerste schone en heldere uitgroei van de nieuwe nagel te zien kan zijn. De geleidelijke groei naar een volledig gezonde, heldere nagel duurt 8 tot 12 maanden.
 

     
 

Hoe gaat de behandeling?

Na een intakegesprek en gezondheidsvragen worden foto’s gemaakt.
 

De behandeling start met het ontsmetten, knippen en vijlen van alle nagels. Hierna worden de nagels met de laserpen in ongeveer 30 minuten gelaserd. Dit geeft een licht prikkelend warm gevoel. Een verdoving is niet nodig.
 

Voor en na de behandeling dient u enkele leefregels in acht te nemen om herbesmetting te voorkomen. Bijvoorbeeld vooraf eenmalig sokken en beddengoed wassen en na de behandeling alle schoenen sprayen met een schimmeldodend middel.
 

Na de behandeling, om herbesmetting te voorkomen:
 • Neem schone sokken mee. Deze moeten op tenminste 60 graden zijn gewassen.
 • Spuit al uw schoeisel in met een antischimmelspray. Deze is bij Corporelle verkrijgbaar.
 • Na het douchen de zeepresten goed afspoelen en voeten en handen goed droog maken.
 • Iedere dag antischimmelcrème gebruiken. Deze is bij Corporelle verkrijgbaar.
 

 Voordelen van de FOX laserbehandeling:
 • De procedure is veilig.
 • Geen verdoving nodig.
 • Geen bijverschijnselen.
 • Geen pijnverschijnselen.
 • Geen schade aan de behandelde nagel en aan het omliggende weefsel.
 • U mag direct na de behandeling uw nagels lakken.
 • Geen herstelperiode na de behandeling noodzakelijk.


Ruim 90% van de mensen heeft baat bij de behandeling. Afhankelijk hoe besmet uw schimmelnagels zijn, kunt u binnen 2 tot 3 behandelingen van deze vervelende infectie zijn verlost. Wij adviseren u om de 3 tot 6 weken terug te komen voor de volgende behandeling.
 

Schoonheidssalon Corporelle vindt u aan de Swarttouwhaven 2 te Barendrecht, in de wijk Carnisselande. Deze wijk is gelegen naast de wijk Ridderkerk.