instituut voor ontharen en huidverzorging

Corporelle


Elektrisch ontharen te Rhoon

Voor overmatige haargroei kunt u ook behandeld worden door middel van elektrische epilatie. Kenmerk van deze “permanente” ontharingsmethode is dat elk haartje afzonderlijk wordt aangepakt.

 

Het principe van elektrisch ontharen is dat een dun, steriel wegwerpnaaldje langs de haarschacht in de huid wordt geschoven, waarna een stroomstootje dat vrijkomt de haarfollikel (dat is het haarzakje waarin de haar groeit) en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed het haar bereiken en vindt er geen haargroei meer plaats. De haar laat los en kan worden verwijderd. Alleen als hij zich op dat moment in de groeifase bevindt, is de haar daarmee definitief “uitgeschakeld”. Vanwege dit feit, en doordat per sessie maar een beperkt aantal haren kan worden verwijderd, moet de behandeling diverse malen herhaald worden. Bij wekelijkse sessies van maximaal een half uur moet u daarom rekenen op een totale behandelduur van enkele maanden tot zelfs meer dan een jaar. Uiteindelijk is het behandelde gebied vrijwel haarvrij, hoewel niemand u kan garanderen dat na verloop van tijd niet weer wat haartjes de kop op zullen steken.

 

Het voordeel van elektrisch ontharen ten opzichte van andere “permanente” ontharingsmethoden als laser en IPL is dat deze techniek geschikt is voor alle haar- en huidskleuren.

 

Ontharingsinstituut Corporelle vindt u aan de Swarttouwhaven 2 te Barendrecht, in de wijk Carnisselande. Deze wijk is gelegen naast de wijk Rhoon.